L’Avi, el mític elefant del Zoo de Barcelona

L’Avi, un elefant d’origen asiàtic, va ser un dels personatges més coneguts de la Barcelona del tombant de segle. En poc temps es va convertir en el principal atractiu del nou Zoo de Barcelona, inaugurat durant les festes de la Mercè de 1892 al recinte que havia acollit l’Exposició de 1888.

El nou zoològic, un equipament clau per qualsevol ciutat moderna de l’època, va ser possible gràcies a l’adquisició per part de l’Ajuntament de la col·lecció privada d’animals exòtics del banquer Lluís Martí i Codolar, fundador del Banco Hispano Colonia. Un d’aquest animals, l’elefant L’Avi que podem veure en aquesta imatge de 1910, va ser comprat pel Director del Zoo de Barcelona, el naturalista i taxidermista Francesc Darder.

Com un segle després faria el goril·la Copet de Neu, l’Avi va donar personalitat a aquest primers anys del zoo, erigint-se en gran protagonista del nou centre d’esbarjo dels barcelonins.

Mort l’any 1914, aquest fet va crear un gran revol a la ciutat, tot i que de seguida va ser substituït per un altre paquiderm, la Júlia, un regal del virrei del Marroc Muley Hafid que es convertí en la icona més famosa del Zoo.

Per saber més u recomanem:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s